Aşağıda imzası bulunan bizler, COVID-19 pandemisine karşı, bu krizin ardından en çok ihtiyaç duyanlar için adil bir iyileşmeyi ve daha iyi bir geleceğe geçişi güvence altına alan ortak bir küresel yanıt verilmesi çağrısında bulunuyoruz.
Bu kriz sonrasında herkes için adil bir iyileşme sağlayacak şekilde COVID-19'a karşı küresel bir yanıt verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Her düzeyde verilen yanıtlar şu beş ilkeyi desteklemelidir:
COVID-19 pandemisi, ulusal hükümetlerin ve uluslararası topluluğun çok hızlı ve daha önce görülmemiş düzeyde eyleme geçmesini gerektiriyor. Şu anda yapılan tercihler, önümüzdeki yıllarda, belki de onlarca yıl boyunca toplumumuzu şekillendirecek. Karar vericiler derhal yardım ve uzun vadeli iyileşme sağlamak için adımlar atarken; COVID-19’dan çok önce başlayan servet eşitsizliği, ırkçılık, ekolojik gerileme ve özellikle de iklim krizi gibi birbiriyle ilişkili krizleri göz önünde bulundurmalıdır; bunların oluşturduğu risk şimdi daha da artmıştır.
Şimdi, hayat kurtarmada kararlı olma; Adil Bir İyileşme ile gerçekten daha sağlıklı ve daha eşitlikçi bir geleceğe giden yolu çizmede cesur olma zamanıdır.
COVID-19 pandemisi, ulusal hükümetlerin ve uluslararası toplumun çok hızlı ve daha önce görülmemiş düzeyde eyleme geçmesini gerektiriyor.
Şu anda yapılan tercihler, önümüzdeki yıllarda, belki de onlarca yıl boyunca toplumumuzu şekillendirecek.
Karar vericiler derhal yardım ve uzun vadeli iyileşme sağlamak için adımlar atarken; COVID-19’dan çok önce başlayan servet eşitsizliği, ırkçılık, ekolojik gerileme ve özellikle de iklim krizi gibi birbiriyle ilişkili krizleri göz önünde bulundurmalıdır; bunların oluşturduğu risk şimdi daha da artmıştır.
Şimdi, hayat kurtarmada kararlı olma; Adil Bir İyileşme ile gerçekten daha sağlıklı ve daha eşitlikçi bir geleceğe giden yolu çizmede cesur olma zamanıdır.
Bizler, aşağıda imzası bulunan kuruluşlar, adil bir iyileşmeye katkıda bulunulması amacıyla COVID-19’a karşı küresel bir yanıt verilmesini bekliyoruz. Her düzeyde verilen yanıtlar şu beş ilkeyi desteklemelidir:
Her yerde sağlık hizmetleri desteklenmelidir; herkesin bu hizmetlere erişebilmesi sağlanmalıdır.
İnsanlara ve çalışanlara (özellikle de mevcut sistemlerde marjinalleştirilenlere), kısa vadeli ihtiyaçlarımıza ve uzun vadeli koşullarımıza odaklanılmalıdır.
Belirli sektörlere yönelik yardımlar, hissedarlara veya şirket yöneticilerine değil, topluluklara ve çalışanlara yönlendirilmelidir. Özellikle iklim kriziyle mücadele etmeyen şirketlere asla yönlendirilmemelidir.
Çalışanlar ve topluluklar için ihtiyacımız olan sıfır karbonlu geleceğe geçişi ve adil bir iyileşme ile dönüşümü destekleyecek milyonlarca düzgün ve uygun iş yaratmalıyız.
Bu ilkeleri kullanarak krize yanıt verebilmeleri, sınırlar ötesinde ve topluluklar arasında çözümler paylaşabilmeleri için düşük gelirli ülkelere ve topluluklara teknoloji ve finansman desteği sağlanmalıdır. Bu kriz insan hakları, sivil özgürlükler ve demokrasiyi çiğnemek için bir bahane olarak kullanılmamalıdır.
Yerel ve ulusal siyasetçilerinizden adil bir iyileşme talep etmek için bölgenizde başkaları ile birlikte çalışın.